Over Ons

Het verhaal achter FoodFootprint

Ons verhaal

 Wij geloven dat verandering begint bij jezelf, maar dan moet je wel weten hoe te veranderen. Vermoeid van de eeuwige discussies over het klimaat en vooral over de voor- en nadelen van vegetariër zijn, bewust eten en de impact die je zelf kan maken, gingen we op zoek naar antwoorden. Dat bleek lastiger dan gedacht, want de precieze antwoorden konden we nergens vinden. Dus gingen we aan de slag! 

Antwoord geven op de vele problemen rondom het klimaat en voeding kan niet op één site. Toch hopen wij jou, als lezer, inzicht te geven in keuzes die je elke dag al dan niet onbewust maakt. Ook voor ons is dat nog niet altijd even makkelijk, want er is geen duidelijk goed en fout wanneer het op klimaat aankomt. Hoe vergelijk je de impact van CO2 met dat van water. Of ontbossing met verzuring. Deze afwegingen kunnen we helaas niet beantwoorden. Wel kunnen we nu duidelijk en eerlijk, wetenschappelijk onderbouwde cijfers laten zien over de klimaatimpact van voedsel. Benieuwd naar de precieze impact van de verschillende gerechten en voedingsmiddelen in Nederland? Kijk dan hier 

Bedankt voor jouw bijdrage aan een duurzame wereld!   

Bram & Friso

Friso Resink
Energy & Environment -Rijksuniversiteit Groningen

Bram Rijsbosch
Artificial Intelligence -Rijksuniversiteit Groningen

Laten we samenwerken!

Heb je ideeën, opmerkingen of feedback? Of zie je leuke mogelijkheden voor een samenwerking? Neem dan contact met ons op!