Data & Copyrights

Op deze pagina geven wij uitleg over waar onze data vandaan komt en over de copyrights van de content op deze site.

 

Data Bron
De basis van de data die wij gebruiken voor de impact van de voedingsmiddelen en gerechten zijn de 3 getallen over Co2, water en land impact. Deze 3 getallen komen van de database van het RIVM, te vinden op de volgende link: https://www.rivm.nl/voedsel-en-voeding/duurzaam-voedsel/database-milieubelasting-voedingsmiddelen. Alle andere data komt voort uit bewerkingen van deze 3 datapunten. Zo zijn bijvoorbeeld de gerechten op deze site opgebouwd uit combinaties van de verschillende voedingsmiddelen.
De data van het RIVM is vrij te gebruiken onder de voorwaarde van naamsvermelding en het aangeven van eventuele veranderingen aan de data. Ook moet het gebruik zodanig zijn dat de indruk niet gewekt wordt dat de licentiegever instemt met je werk of je gebruik van het werk. Dit hebben wij naar alle zorgvuldigheid proberen te doen en hierbij geven wij dat ook expliciet aan. 

 

Data Disclaimer
Zoals vermeld op de site van het RIVM zijn de data gegevens over de milieubelasting van voedingsmiddelen openbaar en vrij te gebruiken (volledige licentietekst CC BY 4.0). De cijfers zijn echter nog in ontwikkeling en kunnen op basis van nieuwe informatie aangepast worden. 
Ook is er op deze cijfers geen “kritische review” gedaan zoals gespecificeerd in de ISO International Organization of Standardization -14040 norm. Dat betekent dat deze data meer gezien moet worden als generieke data, waardoor individuele vergelijking, zoals soms gedaan op deze site, niet altijd exact nauwkeurig zijn. Ons doel is een overzicht geven van de data en mensen te laten leren over hun uitstoot en niet om exacte vergelijkingen te doen. 

 

Deze site is een werk in uitvoering. Wij zullen de informatie en data blijven updaten en waar mogelijk nieuwe voedingsmiddelen toe te voegen (mits de data gebaseerd is op wetenschappelijke informatie). Mocht u vinden dat er onjuiste of verkeerde informatie op onze site staan, dan horen wij dat graag en zullen we dit zonodig aanpassen.   

 

Gebruik van onze content
De originele data van het RIVM is zoals hierboven genoemd naar bepaalde voorwaarden te gebruiken. Voor het gebruik van andere content op deze site dient contact opgenomen te worden met de makers van foodfootprint.nl via https://foodfootprint.nl/contact/