Zoek een nieuw gerecht of voedingsmiddel
1 kg CO2eq ****
12 L water *****
1 m2*jaar ***
(5 sterren = goed, 1 ster = slecht, t.o.v. andere gerechten op deze site)
- 1-persoons portie in een gerecht voor 4 personen
- Data: gemiddelde producten Nederlandse markt (RIVM)
let op: kan (sterk) verschillen per seizoen / land van herkomst - Ingrediënten: Witte bol (zacht) (100 gram), Kroket (130 gram), Mayonaise (30 gram).
Vergelijk de klimaat impact van dit gerecht
Vergeleken met een 1-persoonsportie
12.5 KM
Vergeleken met de CO2 uitstoot per km van een gemiddelde Nederlandse personenauto (Bron: Rijksoverheid, CLO, 2017)
1 Minuten
Vergeleken met het waterverbruik van een A-Z klasse douche in Nederland per minuut (Bron: Milieu Centraal)
10 Stoeptegels*jaar
Landverbruik * jaar vergeleken met de grootte van een gemiddelde Nederlandse stoeptegel (30cm*30cm)
Verminder je uitstoot met de volgende veranderingen
Percentages en tips op basis van vergelijkbare producten en porties.
Let op: tips op basis van generieke data, precieze cijfers kunnen (sterk) verschillen.
Vergelijk met andere gerechten
Vergeleken met een 1-persoonshoeveelheid, op basis van gerecht voor 4 personen.
Let op: vergelijkingen op basis van generieke data, precieze cijfers kunnen (sterk) verschillen.
- CO2eq: Risotto is 22% slechter
- Water: Risotto is 421% slechter
- Land: Risotto is 46% beter
- CO2eq: Bolognese is 184% slechter
- Water: Bolognese is 270% slechter
- Land: Bolognese is 91% slechter
- CO2eq: Burger is 223% slechter
- Water: Burger is 279% slechter
- Land: Burger is 138% slechter
Impact van ingrediënten
De verdeling van de impact van de meest belastende ingrediënten in dit gerecht weergegeven voor de 3 impact factoren.
- Kroket 79%
- Mayonaise 12%
- Witte bol (zacht) 9%
- Overig 0%
- Kroket 71%
- Witte bol (zacht) 17%
- Mayonaise 12%
- Overig -0%
- Kroket 62%
- Mayonaise 26%
- Witte bol (zacht) 12%
- Overig 0%
Zoek verder
Meer gerechten coming soon
FAQ
Waar komt de data vandaan?
De data over de CO2eq, water en land impact van de voedingsmiddelen, komt grootendeels van het RIVM en is gebaseerd op de uitstoot van het gemiddelde aanbod van dit product op de Nederlandse markt.
Waarom deze 3 impact factoren?
Deze 3 factoren zijn gekozen omdat ze de belangrijkste indicatoren zijn van klimaatproblemen die ontstaan door voedselproductie. Meer uitleg over de factoren hier.
Welke factor is het belangrijkst?
Voor de opwarming van de aarde is CO2eq de belangrijkste parameter, maar dit betekent niet dat de andere parameters niet belangrijk zijn. Ook landgebruik en waterverbruik zorgen wereldwijd voor veel problemen, lees hier meer.
FAQ
Waar komt de data vandaan?
De data over de CO2eq, water en land impact van de voedingsmiddelen, komt grootendeels van het RIVM en is gebaseerd op de uitstoot van het gemiddelde aanbod van dit product op de Nederlandse markt.
Waarom deze 3 impact factoren?
Deze 3 factoren zijn gekozen omdat ze de belangrijkste indicatoren zijn van klimaatproblemen die ontstaan door voedselproductie. Meer uitleg over de factoren hier.
Welke factor is het belangrijkst?
Voor de opwarming van de aarde is CO2eq de belangrijkste parameter, maar dit betekent niet dat de andere parameters niet belangrijk zijn. Ook landgebruik en waterverbruik zorgen wereldwijd voor veel problemen, lees hier meer.