Zoek een nieuw gerecht of voedingsmiddel
200 gram
407 g CO2eq **
4 L water ***
0 m2*jaar ***
(5 sterren = goed, 1 ster = slecht, t.o.v. andere producten op deze site)
Data: RIVM (gemiddelde Nederlandse markt)
let op: kan (sterk) verschillen per seizoen/ land van herkomst
Vergelijk de klimaatimpact
Vergeleken met 1 portie (200 gram)
3.8 KM
Vergeleken met de CO2 uitstoot per km van een gemiddelde Nederlandse personenauto (Bron: Rijksoverheid, CLO, 2017)
0.3 Minuten
Vergeleken met het waterverbruik van een A-Z klasse douche in Nederland per minuut (Bron: Milieu Centraal)
2 Stoeptegels * jaar
Landverbruik * jaar vergeleken met de grootte van een gemiddelde Nederlandse stoeptegel (30cm*30cm)
Verminder je uitstoot met de volgende veranderingen
Percentages en tips op basis van vergelijkbare porties en productcategoriën.
Let op: tips op basis van generieke data, precieze cijfers kunnen (sterk) verschillen.
Vergelijk met andere producten
Vergeleken met de portie van (200 gram)
Let op: vergelijkingen op basis van generieke data, precieze cijfers kunnen (sterk) verschillen.
Avocado
Hele avocado (180 gram)
- CO2eq: Avocado is 42% beter
- Water: Avocado is 5687% slechter
- Land: Avocado is 186% slechter
Banaan
Één banaan (150 gram)
- CO2eq: Banaan is 72% beter
- Water: Banaan is 215% slechter
- Land: Banaan is 57% beter
Zoek verder
FAQ
Waar komt de data vandaan?
De data over de impact van de voedingsmiddelen (CO2eq, water en land) komt grootendeels van het RIVM. De data is gebaseerd op het gemiddelde aanbod van dit product op de Nederlandse markt.
Waarom deze impact parameters?
Deze 3 parameters (CO2eq, water en land) zijn gekozen omdat ze de belangrijkste indicatoren zijn van klimaatproblemen die ontstaan door voedselproductie. Meer uitleg over deze parameters vind hier.
Welke parameter is het belangrijkst?
Voor de opwarming van de aarde is CO2 de belangrijkste parameter, maar dit betekent niet dat de andere parameters niet belangrijk zijn. Ook landgebruik en waterverbruik zorgen wereldwijd voor veel problemen. Lees hier meer.
FAQ
Waar komt de data vandaan?
De data over de impact van de voedingsmiddelen (CO2eq, water en land) komt grootendeels van het RIVM. De data is gebaseerd op het gemiddelde aanbod van dit product op de Nederlandse markt.
Waarom deze 3 impact factoren?
Deze 3 factoren zijn gekozen omdat ze de belangrijkste indicatoren zijn van klimaatproblemen die ontstaan door voedselproductie. Meer uitleg over de factoren hier.
Welke factor is het belangrijkst?
Voor de opwarming van de aarde is CO2eq de belangrijkste parameter, maar dit betekent niet dat de andere parameters niet belangrijk zijn. Ook landgebruik en waterverbruik zorgen wereldwijd voor veel problemen, lees hier meer.